Rólam

Hódi Zsolt vagyok, 1976-ban születtem Hódmezővásárhelyen. Miért pont a galamb ezen belöl a king...

Társasházi gyerekként nagyon sok időt töltöttem nagyszülőknél. Az ott lévő aprójószágok közt nem hiányozhatott a galamb. Bevillannak az emlékek, 5-6 éves lehettem mikor alig vártam, hogy Tatám ebéd után elvonuljon delelni .Az ágyban eltöltött egy két óra helyett már akkor is inkább a galambházban mondjuk ki, romboltam. Tojásokat fogdostam, gyakran törtem, kisgalambokat pakolásztam ,kotló madarakat zavarásztam ,kártékonyabb voltam mint egy négylábú ragadozó. 11 éves koromban Tatám meglepett egy pár csipogós fehér king fiókával, melyeket még tömnöm kellett. Szegény madarak majd megfulladtak a nagy gondoskodásban. Az évek múlásával ez a szenvedély másfelé fordult, de mindíg is pislákolt. Talán 22 éves lehettem mikor ismét visszatért ez az érdeklődési kör, nagyszüleimnél lehetőséget kapva néhány saját madár tartására. Első kingjeim 1999-ban vásároltam.

Innentől kezdve nem volt megállás. Az első évek rámentek arra,hogy ismerettségeket szereztem,megízleltem a kiállítások világát, és nem utolsó sorban saját magamban kialakult milyen színt is szeretnék tenyészteni. Már az akkor is sokféle színosztály végül csak leszűkült kékekre, ezüstökre, kovácsoltakra. Jelenleg is ezen színeket tenyésztem, de a magasabb minőség elérése érdekében szívesen kísérletezek egyéb szín bevonásával.

Jövőbeli célkitűzések közé tartozik a klubbkiállításokon eddig elért pozitív eredmények megtartása, amennyiben lehet fokozása, kihozva a maximumot, ebből a kis létszámúnak mondható állományból.

Copyright © Hódi Zsolt minden jog fenntartva     Design by: